Algemene Voorwaarden
Artikel 1 – Definities
In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen, zowel in enkelvoud als in meervoud, in de navolgende betekenis gebruikt:
1.1 Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon die met de opdrachtnemer een overeenkomst aangaat.
1.2 Opdrachtnemer: de natuurlijke persoon Sander Claassen, handelend onder de naam ClaassenConnect, die de overeenkomst sluit en de dienst verleent.
1.3 Overeenkomst: de overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer met betrekking tot de door opdrachtnemer te verlenen diensten.
1.4 Diensten: alle werkzaamheden en/of advies die door de opdrachtnemer voor de opdrachtgever worden verricht.
Artikel 2 – Toepasselijkheid
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, overeenkomsten en rechtsbetrekkingen waarbij opdrachtnemer diensten aanbiedt of levert aan opdrachtgever.
2.2 Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.
Artikel 3 – Offertes en totstandkoming overeenkomst
3.1 Alle offertes van opdrachtnemer zijn vrijblijvend en hebben een geldigheidsduur van 30 dagen, tenzij anders aangegeven.
3.2 De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de door opdrachtgever ondertekende offerte of opdrachtbevestiging door opdrachtnemer is ontvangen en geaccepteerd, of wanneer opdrachtnemer feitelijk uitvoering aan de opdracht heeft gegeven.
Artikel 4 – Uitvoering van de overeenkomst
4.1 Opdrachtnemer zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen uitvoeren, overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap.
4.2 Opdrachtnemer heeft het recht bepaalde werkzaamheden te laten verrichten door derden indien dit naar oordeel van opdrachtnemer noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst.
4.3 Opdrachtgever draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan opdrachtnemer aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan opdrachtgever redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de overeenkomst, tijdig aan opdrachtnemer worden verstrekt.
Artikel 5 – Wijziging van de overeenkomst
5.1 Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst aanpassen.
5.2 Indien de wijziging of aanvulling van de overeenkomst financiële en/of kwalitatieve consequenties heeft, zal opdrachtnemer de opdrachtgever hierover tevoren inlichten.
Artikel 6 – Honorarium en betalingen
6.1 Het honorarium van opdrachtnemer is gebaseerd op een uurtarief of vast tarief, zoals vermeld in de offerte of overeenkomst.
6.2 Betalingen dienen te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
6.3 Bij niet tijdige betaling is opdrachtgever van rechtswege in verzuim en is opdrachtgever de wettelijke rente verschuldigd over het openstaande bedrag. Indien opdrachtgever na aanmaning in gebreke blijft de vordering te voldoen, kan de vordering uit handen worden gegeven, in welk geval opdrachtgever tevens gehouden is tot vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten.
Artikel 7 – Aansprakelijkheid
7.1 Opdrachtnemer is slechts aansprakelijk voor directe schade die het rechtstreekse gevolg is van een aan opdrachtnemer toe te rekenen tekortkoming, met dien verstande dat deze aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag dat door de aansprakelijkheidsverzekering van opdrachtnemer wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eigen risico dat opdrachtnemer in verband met die verzekering draagt.
7.2 Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder begrepen gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie.
7.3 Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer tegen alle aanspraken van derden die voortvloeien uit of verband houden met de uitvoering van de overeenkomst.
Artikel 8 – Geheimhouding
8.1 Beide partijen zijn verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen.
8.2 Informatie geldt als vertrouwelijk als dit door de andere partij is medegedeeld of als dit voortvloeit uit de aard van de informatie.
Artikel 9 – Intellectueel eigendom
9.1 Alle door opdrachtnemer geleverde zaken, zoals rapporten, adviezen, ontwerpen, software, enz., zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door opdrachtgever en mogen niet zonder voorafgaande toestemming van opdrachtnemer worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of ter kennis van derden gebracht.
9.2 Opdrachtnemer behoudt het recht de door de uitvoering van de werkzaamheden toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie van opdrachtgever ter kennis van derden wordt gebracht.
Artikel 10 – Beëindiging van de overeenkomst
10.1 Beide partijen kunnen de overeenkomst te allen tijde schriftelijk opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van één maand.
10.2 Indien de overeenkomst tussentijds wordt opgezegd door opdrachtgever, heeft opdrachtnemer recht op compensatie wegens door haar redelijkerwijs gemaakte kosten en gederfde inkomsten.
10.3 Opdrachtnemer kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang beëindigen indien opdrachtgever in verzuim is met de nakoming van de verplichtingen uit de overeenkomst, of indien opdrachtnemer omstandigheden bekend worden die goede grond geven te vrezen dat opdrachtgever de verplichtingen niet zal nakomen.
Artikel 11 – Toepasselijk recht en geschillen
11.1 Op alle overeenkomsten tussen opdrachtnemer en opdrachtgever is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
11.2 Geschillen die voortvloeien uit of verband houden met deze overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in het arrondissement waar opdrachtnemer is gevestigd.
Artikel 12 – Overmacht (Force Majeure)
12.1 Overmacht: Onder overmacht wordt verstaan elke van de wil van opdrachtnemer onafhankelijke omstandigheid – ook al was deze ten tijde van het tot stand komen van de overeenkomst reeds te voorzien – die de nakoming van de overeenkomst tijdelijk of blijvend verhindert, waaronder, maar niet beperkt tot, extreme weersomstandigheden, overheidsmaatregelen, uitval van internet of communicatienetwerken, pandemieën, ziekte van opdrachtnemer, brand, stakingen, werkonderbrekingen, overstromingen, vertragingen in de levering van door derden verschuldigde leveringen of diensten en andere onvoorziene omstandigheden.
12.2 Opschorting en ontbinding: In geval van overmacht is opdrachtnemer gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten zolang de situatie van overmacht voortduurt, of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder dat opdrachtnemer jegens opdrachtgever tot enige schadevergoeding is gehouden. Indien de periode van overmacht langer duurt dan 60 dagen, zijn beide partijen gerechtigd de overeenkomst schriftelijk te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
12.3 Verplichtingen tijdens overmacht: Indien opdrachtnemer ten tijde van het intreden van de overmachtssituatie haar verplichtingen uit de overeenkomst gedeeltelijk is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, is opdrachtnemer gerechtigd het reeds nagekomen of na te komen deel separaat te factureren. Opdrachtgever is verplicht deze factuur te voldoen als ware het een afzonderlijke overeenkomst.
